waarom je insecten in je tuin zou moeten aanmoedigen

waarom je insecten in je tuin zou moeten aanmoedigen

Als u meer nuttige insecten naar uw tuin wilt lokken, moet u een verscheidenheid aan bloemen planten. Het planten van bloemen in verschillende gebieden zal een grotere verscheidenheid aan insecten aantrekken, wat op zijn beurt zal zorgen voor meer bestuiving van uw planten. Planten die bestuivers aantrekken, zijn onder meer Oost-Indische kers, gaasvliegen, lieveheersbeestjes en zweefvliegen. Ook de opkomst van hommels en andere kevers kun je stimuleren door inheemse planten te planten.

Het planten van verschillende soorten planten is ook een uitstekende manier om verschillende soorten insecten aan te trekken. Bladeren en stammen, die vocht vasthouden en in de winter een uitstekende schuilplaats zijn voor ongedierte, vormen een goed thuis voor veel insecten. Zorg ervoor dat u de afgifte van ongedierte-eieren zorgvuldig plant, zodat ze de sluipwespen niet overweldigen. De kleinste sluipwesp, Trichogramma, koop je online. Deze sluipwespen leven een korte tijd en leggen tot 300 eieren in het ei van een mot.

Planten die nuttige insecten aantrekken, zijn lantana, Argentijnse verbena en hybride verbena. Planten die gaasvliegen, lieveheersbeestjes en andere nuttige insecten aantrekken, zijn ook geweldig nestmateriaal. Bovendien hebben veel van deze planten bloeitijden die samenvallen met het actieve bestuivingsseizoen. Lieveheersbeestjes kunnen zelfs eieren leggen in klimopplanten. Ze hebben een bron van water nodig om zich voort te planten en kunnen je planten bestuiven.

Een verscheidenheid aan laagblijvende vaste planten kan een habitat bieden voor nuttige insecten. Deze planten bieden niet alleen voedsel en dekking voor verschillende soorten insecten, ze bieden ook een veilige leefomgeving voor de dieren hoger in de voedselketen. Een andere manier om deze insecten naar je tuin te lokken, is door drijvende stokken in een vijver of waterval te planten. Drijvende stokken en stenen lokken insecten naar je tuin, net als een vijver of waterval.

Planten met bloemen die nuttige insecten aantrekken, zijn onder meer wortelen, gouden margriet en paardenbloem. Lieveheersbeestjes kunnen zich ook voeden met de larven van ongedierte die uw planten aanvallen. U kunt lieveheersbeestjes naar uw tuin lokken door vaste planten tussen groenten en kruiden te planten. Verschillende soorten lieveheersbeestjes voeden zich met de larven van bladluizen. Dus als u meer nuttige insecten naar uw tuin wilt lokken, zorg er dan voor dat u bloemen plant met aantrekkelijk blad.

Als extra bonus kunt u nuttige insecten in uw tuin aanmoedigen door leefgebieden voor hen te creëren. Het planten van inheemse planten is een geweldige manier om de heilzame planten naar uw tuin te lokken. Bovendien zal het planten van een verscheidenheid aan bladplanten in uw tuin of tuin hen helpen te overleven en te gedijen. Je moet ook vroegbloeiende struiken en bomen planten die het hele jaar door beschutting en een alternatieve bron van prooien bieden. Door een bloeiend ecosysteem in uw tuin te creëren, zullen nuttige insecten uw tuin en uw gewassen stromen met een overvloed aan stuifmeel en nectar.

Een andere manier om wilde dieren in je tuin te lokken, is door een vijver te graven. Een vijver levert water voor vele soorten insecten, waaronder libellen, waterjuffers, vijverschaatsers en waterkevers. U kunt ook water geven aan passerende dieren in het wild. Een schaaltje water zal een oase zijn in de hete zomermaanden. Het is belangrijk om te onthouden dat uw tuin niet overvol mag zijn, maar dat deze meer soorten moet kunnen herbergen dan u denkt.