Tuin- en terrasideeën voor grote ruimtes

Houd bij het ontwerpen van uw tuin en terras rekening met grote oppervlakken waarin u planten wilt laten groeien. Grote ruimtes vragen vaak meer groen dan kleinere. Denk aan het integreren van verticaal en containertuinieren, evenals stenen plantenbakken en terrasmeubilair. Hier zijn enkele ideeën om u op weg te helpen. Gebruik containers of stenen plantenbakken als muren en plaats een bamboe overkapping over uw terras voor een ‘plafond’-effect. Overweeg dan om banken aan elk uiteinde van het terras te plaatsen of een stenen plantenbak te gebruiken.

Verticaal tuinieren
U kunt uw eigen planten kweken door gebruik te maken van verticale tuintrays. Deze zijn verkrijgbaar bij tuincentra en bouwmarkten. U kunt ook pallets of kratten gebruiken. Plantenbakken zijn er in veel verschillende maten, dus bedenk hoe groot je je tuin wilt hebben. Kies planten die weinig water nodig hebben of niet veel zonlicht nodig hebben om te groeien. Je kunt ook groenten kweken in grote verticale tuinen door containers te gebruiken die ondiep geworteld zijn.

Tuinieren in containers
Een van de beste manieren om visuele interesse in uw containertuin te creëren, is door een verscheidenheid aan verschillende soorten bloemen te gebruiken. Hoge gele narcissen zien er bijvoorbeeld geweldig uit als ze in een grote terracotta plantenbak zijn geplant. Je kunt planten ook groeperen op kleur, vorm of grondsoort om een ​​dramatisch effect te creëren. Je kunt ook een bak van dezelfde kleur gebruiken, zoals een terracotta pot, voor een meer verfijnde look.

Rechthoekige terrassen
Als je een rechthoekig terras hebt dat een groot gebied beslaat, kun je een border planten met planten die de rest van je landschap aanvullen. Tulpen zijn een prachtige meerjarige bloem die kan worden gebruikt in verschillende landschapsontwerpprojecten. U heeft de keuze uit een groot aantal verschillende soorten, waaronder de Hollandse Meester tulpen, die heerlijk geuren. Je kunt ook andere borderverzachtende planten planten, zoals hosta’s, pulmonaria’s en santolina. Laagbouw buxushagen zijn een ideale optie om uw terras af te scheiden van de rest van uw gazon. Je kunt zelfs een bosje groen gras planten om een ​​bosachtige look te creëren.

Stenen plantenbakken
Voor een werkelijk spectaculaire plantenbak die het gespreksonderwerp van uw buitenruimte zal zijn, kunt u overwegen te investeren in een stuk gegoten steen. Of je nu bloemen of vetplanten plant, stenen plantenbakken gaan jaren mee. Er zijn veel verschillende stijlen om uit te kiezen, dus u kunt er zeker van zijn dat u de perfecte vindt voor uw buitenruimte. Een eenvoudige manier om een ​​unieke look voor uw buitenruimte te creëren, is door verschillende vormen en maten plantenbakken te mixen en matchen.

Houtsnippers plantenbakken
Als u overweegt een groot deel van uw terras of tuin aan te leggen, zijn houtsnippers een goedkope en aantrekkelijke oplossing. De materialen zijn relatief goedkoop en gemakkelijk te onderhouden. Ze kunnen gemakkelijk worden bijgevuld als ze worden vertrapt. Als je een afgelegen zitgedeelte wilt, kunnen houtsnippers je die look geven. Ze geven ook een bosgevoel aan je terras of tuin.

Betonnen plantenbakken
Of je nu een groot terras hebt of een ruime tuin, je kunt beide ruimtes opfleuren met plantenbakken. Moderne betonnen plantenbakken kunnen in verschillende kleuren worden gekocht, waardoor het gemakkelijk is om de perfecte pasvorm voor uw tuin te vinden. Ze zijn ook verkrijgbaar in aangepaste maten. Lees verder voor meer informatie over de verschillende soorten betonbakken. Hieronder vindt u enkele van hun voordelen:

Houten palen
Wanneer u van plan bent om houten palen in uw tuin of terras te gebruiken, moet u rekening houden met de kwaliteit van het hout dat u gebruikt. Western Red Cedar is een goede keuze omdat het extreem stabiel is en niet de neiging heeft om te krimpen tijdens de installatie. Het bevat ook oliën die het van nature resistent maken tegen rot en insecten. Als u uw berichten echter begraaft zonder conserveermiddel toe te passen, kunnen ze gaan rotten. Als u dit probleem niet wilt riskeren, kunt u kiezen voor geïmpregneerd hout. Het zal echter meer kosten dan onder druk behandeld hout.

Honingraat tegels voor buiten
Als u een groot terras of tuin heeft, kunt u overwegen om buitentegels van Honeycomb te plaatsen. Deze tegels hebben een hoge PEI-classificatie en zijn bestand tegen krassen en andere vlekken. Hun duurzame ontwerp is een goede keuze voor gebieden waar veel voetverkeer wordt verwacht. Ze zijn ook gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden. Als u uw terras wat meer pit wilt geven, kunt u ook overwegen om een ​​combinatie van honingraattegels met andere decoratieve elementen te gebruiken.

Houtsnippers
Als het gaat om landschapsarchitectuur, zijn houtsnippers een geweldige aanvulling op een tuin of terras. Er zijn echter een aantal zaken waar u rekening mee moet houden voordat u houtsnippers in uw tuin of terras gaat leggen. Kies eerst spaanders die gemaakt zijn van de juiste houtsoorten voor jouw omgeving. Kies houtsnippers van een soort die geen ongedierte aantrekt. Kies bijvoorbeeld voor afgebroken eiken of ceder, die natuurlijke insectenwerende eigenschappen hebben. Vermijd het gebruik van dennennaalden of geraspte rode ceder in gebieden met een hoog brandrisico.

Blaffen
Als u van plan bent uw grote tuin of terras te mulchen, is schors een goede keuze. In plaats van fijngehakte mulch kunt u schors gebruiken voor grote oppervlakken. Deze mulch breekt snel af, houdt vocht vast en vermindert erosie. Het is een natuurlijke mulch en kan het hele jaar door worden gebruikt. Bark helpt ook planten en patio’s te beschermen tegen barre weersomstandigheden. Je kunt schorsmulch vinden bij lokale winkels en winkels, zoals Dandy’s.