Wat is de beste ondergrond voor terrassen?

Er zijn twee hoofdtypen oppervlakken voor patio’s: baksteen en beton. Bakstenen zijn gemakkelijk schoon te maken en zijn goed in warmere klimaten. Je moet wel eerst een betonnen sokkel neerleggen voordat je de stenen neerlegt. Baksteen is ook duurder dan steenstof of gemalen grind en is een geweldige optie voor het afdekken van een karakterloze betonplaat. Zorg ervoor dat u stenen op halve hoogte legt om de hoogteverschillen bij ingangen en trappen te minimaliseren.

Natuursteen is het oudste bestratingsmateriaal. Hoewel natuursteen duurder is dan de meeste andere opties, is het een investering die jaren meegaat. Een uniform stenen terras ziet er netjes en overzichtelijk uit, terwijl een ongelijk stenen terras er rustiek en natuurlijker uitziet. Stenen met een meer dichte textuur zijn beter bestand tegen barsten en schilferen bij vriesweer en laten geen glad mos groeien. Overweeg voor het meest duurzame oppervlak een zachtere steen te gebruiken voor droge klimaten.

Betonklinkers zijn niet alleen duurzaam en slijtvast, maar ook eenvoudig te installeren. Het enige nadeel is dat ze niet zo veelzijdig zijn als straatstenen van steen. Betonnen klinkers hebben ook veel onderhoud nodig. Een paar keer kan het nodig zijn om beton opnieuw te verharden en stenen kunnen gemakkelijk worden gebroken door kinderen of huisdieren. U kunt ook een resurfacing-product zoals Quikrete gebruiken om kleur aan uw terras toe te voegen.

Een verhoogd terras kan worden afgedekt met los grind om het een strandachtig gevoel te geven. Het losse grind zorgt ervoor dat water kan filteren zonder te plassen. Deze optie vereist ook geen beoordeling van de site. Er zijn echter randen nodig om te voorkomen dat modderige grond er doorheen sijpelt. Het is ook belangrijk om grindterrassen uit de buurt van waterrijke gebieden te houden, omdat ze niet doorlatend zijn.

Het beste materiaal voor een terras hangt af van het doel. Als u een spa-ruimte plant, is tegels misschien niet de beste keuze. Tegel heeft de neiging glad te zijn en kan algenfilm ontwikkelen wanneer het water vangt. De prijs van tegels kan ook hoog zijn in vergelijking met steen of baksteen. Toch is het het prijskaartje waard. Met zoveel verschillende soorten terrasoppervlakken om uit te kiezen, is er een materiaal voor elke smaak en elk budget.

Baksteen en stenen platen zijn beide mooie opties. Brick biedt een tijdloze, rustieke uitstraling en wordt vaak gebruikt in Colonial Williamsburg. Baksteen is ook poreus en houdt dus vocht vast. Dit maakt het vatbaar voor barsten tijdens vriesweer. In tegenstelling tot andere steensoorten veroudert baksteen niet zo goed, dus het kan zijn dat je om de paar jaar het hele terras moet vervangen. Bakstenen in schaduwrijke gebieden raken ook bedekt met mos, dat moet worden verwijderd met een bleekoplossing en een borstel.

Flagstone is een andere populaire keuze voor een terras. Deze steen is verkrijgbaar in vele kleuren en stenen, afhankelijk van de steengroeve waar het werd gedolven. Over het algemeen is plavuizen ongeveer één tot drie centimeter dik en heeft het een enigszins ruw oppervlak. Flagstone wordt meestal genoemd naar het gebied waar het vandaan komt, de geologische classificatie waar het vandaan komt en de oorsprong van de steengroeve. Flagstone kan ook onder verschillende namen worden verkocht, dus u moet de geschiedenis ervan lezen voordat u zich op een specifieke ondergrond vestigt.