Ecostyle Hondenvoer: Waarom je ervoor zou moeten kiezen

Honden kunnen vatbaar zijn voor veel verschillende soorten huidallergieën en -infecties. Allergieën kunnen worden veroorzaakt door een reactie op iets wat uw hond eet of door iets waaraan hij regelmatig wordt blootgesteld. Hier zijn enkele redenen waarom uw hond eczeem kan krijgen: – Een droge, jeukende huid is vaak het gevolg van uitdroging en oververhitting. Als uw hond een gevoelige huid heeft, kan de aanwezigheid van natuurlijke oliën de huid irriteren en ontsteken. – Stresssituaties, zoals verhuizingen of nieuwe baasjes, kunnen een negatief effect hebben op hun immuunsysteem en de kans op opflakkeringen van hun eczeem vergroten. – Sommige honden zijn allergisch voor kip, graan, rundvlees of andere ingrediënten die in de meeste commerciële hondenvoeders zitten. Afhankelijk van wat de oorzaak is van de uitslag, zijn er verschillende dingen die je kunt doen om het te helpen beheersen. Hier zijn drie tips die u zullen helpen het eczeem van uw hond onder controle te houden:

Verander het voer van je hond

Als het eczeem van uw hond het gevolg is van een allergie voor een van de ingrediënten van zijn voer, moet hij worden overgeschakeld op een speciaal samengestelde voeding. Er zijn veel verschillende merken, soorten en smaken Ecostyle hondenbrokken aanbiedingen verkrijgbaar, en ze hebben allemaal verschillende ingrediënten. Als u niet zeker weet waar u op moet letten bij het kopen van hondenvoer, vraag dan uw dierenarts om advies. Als het eczeem van uw hond wordt veroorzaakt door iets externs, zoals omgevingsallergenen of een voedselallergie, dan zal het veranderen van zijn dieet niet helpen. In plaats daarvan moet u uitzoeken wat de oorzaak van het eczeem is en proberen de blootstelling zo veel mogelijk weg te nemen of te verminderen. Als je niet zeker weet wat de oorzaak is van het eczeem, en je hebt voedselallergieën en andere externe factoren uitgesloten, dan kan het een auto-immuunziekte zijn en moet je met je hond naar de dierenarts.

gebruik een shampoo om de huid te behandelen

Als het eczeem van uw hond het gevolg is van een droge, jeukende huid, kunt u een vochtinbrengende shampoo gebruiken om de symptomen te helpen verlichten. Er zijn veel verschillende merken en soorten hondenshampoo verkrijgbaar. Wat u kiest, hangt af van de aard van het eczeem van uw hond en waarvoor u het behandelt. Als u een huiduitslag wilt behandelen, is een anti-jeuk shampoo het beste. Als het eczeem het gevolg is van uitdroging, zult u een vochtinbrengende shampoo moeten kiezen die de huid weer vochtinbrengend en verzachtend maakt. Wanneer u een shampoo kiest, let dan op de ingrediënten en kies er een die geen allergenen bevat. Als u niet zeker weet waar u op moet letten bij het kopen van hondenshampoo, vraag dan uw dierenarts om advies.

gebruik een vochtinbrengende crème na elk bad

Door de huid van uw hond te hydrateren nadat hij in bad is geweest, houdt u hem zacht en soepel. U kunt elke vochtinbrengende lotion of crème op de huid van uw hond gebruiken. Vermijd producten die menthol, alcohol of eucalyptus bevatten, want die kunnen de huid irriteren en de symptomen van eczeem verergeren. Er zijn speciaal samengestelde vochtinbrengende crèmes verkrijgbaar die zijn ontworpen om eczeem te helpen verlichten en te voorkomen dat het terugkomt. Als het eczeem van uw hond is veroorzaakt door een droge, jeukende huid, zullen deze crèmes helpen om de huid te rehydrateren en de irritatie en ontsteking te verminderen.

Conclusie

Honden kunnen vatbaar zijn voor veel verschillende soorten huidallergieën en infecties. Allergieën kunnen worden veroorzaakt door een reactie op iets wat uw hond eet of op iets waaraan hij regelmatig wordt blootgesteld. Als het eczeem van uw hond het gevolg is van een droge, jeukende huid, kunt u een vochtinbrengende shampoo gebruiken om de symptomen te helpen verlichten. Door de huid van uw hond te hydrateren nadat hij een bad heeft gehad, houdt u hem zacht en soepel. Er zijn veel verschillende soorten honden. Sommige honden zijn allergisch voor kip, graan, rundvlees of andere ingrediënten die in de meeste commerciële hondenvoeders zitten. Ben je meer opzoek naar puppy voeding raden wij je Orijen puppy aan.