Laat u inspireren door tuinideeën

Als je nog nooit een tuin hebt ingericht, kan dat intimiderend zijn. Veel huiseigenaren voelen zich zelfverzekerd bij het inrichten van hun huis, maar het samenstellen van een hele tuin kan intimiderend zijn. De eerste stap is om de balans op te maken van wat je wel en niet leuk vindt en dat idee vervolgens uit te breiden naar je tuinaccessoires. Als je van gedurfde kleuren houdt, gebruik dan structuren en geglazuurde potten in diezelfde tint. Als je de voorkeur geeft aan zachtere tinten, gebruik dan meer gedempte kleuren en texturen in de accessoires van je tuin.

Tuinieren in containers is een gemakkelijke manier om weelderige kleuren en fascinerende textuur in uw huis of terras te brengen. Je kunt een verscheidenheid aan planten planten in bloembakken, hangende manden en potten om je buitenruimte aan te kleden. Deze prachtige planten fleuren elke ruimte op, ook je balkon. Ze kunnen ook groeien in kleine containers die door uw huis kunnen worden verplaatst. U kunt meer leren over containertuinieren door video’s van prachtige tuinen en deskundige inzichten te bekijken.

Eenvoudige tuinideeën kunnen minimalistisch en gemakkelijk te onderhouden zijn. Degenen die weinig tijd hebben, kunnen overwegen om aan de voet van de terrasdeur te planten, of aan het einde van een pad naar een grotere boom. U kunt ook kiezen voor lage verlichting om de sfeer en sfeer van uw tuin te bepalen. Led-bollampen kunnen overdag sfeer toevoegen en ‘s nachts voor zachte verlichting zorgen. Het verlichten van uw tuin is een geweldige manier om persoonlijkheid aan uw ruimte toe te voegen.

Tuinideeën in cottage-stijl kunnen goed passen als u op zoek bent naar een doe-het-zelf-stijl. Deze ontwerpen bevatten meestal een mix van eenvoudige bloemen en eetbare planten. Rosemary Coldstream beveelt geurende rozen aan, evenals stokrozen, delphiniums en vingerhoedskruid. Andere planten om te overwegen zijn Achillea, Globe Thistle en Leucanthemum.

Containertuinieren kan levensreddend zijn in kleine ruimtes en een slimme truc in grote tuinen. Het gebruik van containerplanten kan een ladder opfleuren, een lelijke muur verbergen of een kleine ruimte interessanter maken. Het beste van containers is dat ze volledig aanpasbaar zijn en de meest veelzijdige manier om een ​​tuin te planten. Ze zijn een geweldige optie voor zowel beginners als ervaren tuiniers. Laat u dus inspireren door tuinideeën en maak van uw tuin een ontspannende en mooie ruimte!