Ideeën voor tuinontwerp met weinig onderhoud

Een aantal onderhoudsvriendelijke tuinontwerpideeën omvatten het schilderen van een hard landschap, inclusief een bakstenen muur of latwerk. Door kleur in de hardscape te betrekken, vermindert u de benodigde hoeveelheid plantenverzorging. Planten in potten hebben meer water nodig dan planten in een tuinbed, dat een langere wortelloop heeft en water uit diepere wortels kan halen. Een ander interessant idee voor een onderhoudsarm tuinontwerp is om potten te groeperen. Groepeer potten bij elkaar voor een opvallende weergave.

Een andere manier om een ​​onderhoudsarme tuin te krijgen, is door dingen te elimineren die veel werk vergen. U kunt bijvoorbeeld een gazon weghalen en vervangen door een wijde rok of bloembollen. Als u het gras niet wilt maaien, kunt u kiezen voor planten met eenvoudige vormen. Sommige planten die niet veel onderhoud nodig hebben, zijn klokjes, cyclamen en broccoli. Planten planten met minder stengels en bladeren maakt het landschap beter te beheren en vermindert de kans op ziektes en onkruid.

Pinterest is een andere geweldige bron van onderhoudsvriendelijke ideeën voor tuinontwerp. Een zoekopdracht op Pinterest levert honderden afbeeldingen uit de echte wereld op. Deze afbeeldingen helpen u beslissen welke geschikt zijn voor uw tuin. Het zal echter wat tijd kosten om door al die foto’s te bladeren. In plaats daarvan wil je misschien je iPad mee naar buiten nemen naar een tuin en daar de foto’s bekijken. Het gebruik van een afbeeldingszoekopdracht is veel handiger dan bladeren door eindeloze Google-resultaten.

Onderhoudsvriendelijke tuinen hoeven niet saai te zijn! Onderhoudsvriendelijke ideeën voor tuinontwerp kunnen mooi, betaalbaar en esthetisch aantrekkelijk zijn. U kunt een prachtige tuin creëren zonder al te veel zorg op te offeren. Vergeet niet om creatief te zijn! Neem dus geen genoegen met een saai grasveld. Een onderhoudsarme tuin kan een plezierige ruimte zijn voor uw gezin om van te genieten met minimaal onderhoud. U zult versteld staan ​​van de resultaten.

Harde landschapsarchitectuur zoals leisteen of betonplaten zijn onderhoudsarme opties. Steen is een natuurlijk materiaal dat geen regelmatig onderhoud nodig heeft, en het ziet er zelfs tientallen jaren na installatie nog fantastisch uit. Steen is ook geweldig voor delen van het gazon of een bestrating. Zo kun je de tuin makkelijker onderhouden. En decoratieve stenen elementen kunnen ruimte innemen in bloembedden en gazons. Bovendien zijn deze opties ideaal voor diegenen die op zoek zijn naar onderhoudsvriendelijke ideeën voor tuinontwerp.

Het kiezen van potten en containers met contrasterende texturen en kleuren is een andere onderhoudsarme benadering voor het ontwerpen van een onderhoudsarme tuin. U kunt zelfs containers kiezen die bij uw stijl passen. Kies bijvoorbeeld kleurrijke en unieke containers om de planten waar je van houdt te bewaren. Klimplanten kunnen ook aan de muren van uw tuin worden toegevoegd. Ze zullen visueel interessant zijn en vloerruimte besparen. En vergeet niet om overbevolking te voorkomen.

Een ander onderhoudsarm idee voor tuinontwerp is het verkleinen van uw gazon. Als u een groot gazon heeft, kunt u overwegen om kale plekken opnieuw te graszoden of inheemse planten opnieuw te planten. Plant voorjaarsbollen op plaatsen waar bomen staan, zodat ze hun wortels niet in de weg zitten. Of u kunt overwegen het gazon te vervangen door een terras in plaats van gras. In beide gevallen zult u genieten van onderhoudsarme tuinontwerpideeën die geen extra werk vergen.