Een tuin ontwerpen met planten en gazon

Je vraagt ​​je misschien af ​​hoe je een tuin ontwerpt met planten en gazon. Bepaal eerst wat voor soort tuin je wilt. Denk aan de grootte van de ruimte, maar ook aan de beste tijd om de tuin te planten en te verzorgen. Hier zijn enkele tips om u op weg te helpen. Misschien wilt u ook de indeling van uw tuinruimte plannen. Met ruitjespapier kun je de vorm van het gebied schetsen. U kunt ook zonnige en schaduwrijke plekken markeren, evenals bestaande kenmerken, zoals hekken en paden.

Houd bij het ontwerpen van een tuin met planten en gras rekening met hun silhouetten. Sommige planten hebben brede heuvels, zoals winterharde geraniums, pioenrozen en hosta’s, terwijl andere meer compact zijn, zoals lelies. Kies planten op basis van hun onderhoudsgemak, budget en esthetiek. Zorg voor de juiste grond en drainage. Planten en gras moeten elkaar immers aanvullen.

U kunt bomen of struiken in het plantgebied opnemen. Het is het beste om de landschapsarchitectuur rond huizen zo evenwichtig mogelijk te houden. U kunt ook grotere planten en gras opnemen in de landschapsarchitectuur rond een huis. Probeer complementaire kleuren te gebruiken voor een opvallend effect. Bepaal vervolgens of u wilde dieren naar uw tuin wilt lokken of heerlijke, geurige bloemen wilt kweken. Plant hooggroeiende planten achter in de tuin en laaggroeiende planten vooraan.

Je kunt siergrassen ook gebruiken om borders of een centraal punt te maken. Deze grassen kunnen het hele jaar door textuur aan het landschap toevoegen en zijn droogte- en hittetolerant. Ze zijn ook gemakkelijk op te graven en te vervangen dan groenblijvende struiken. De voordelen van grassen zijn eindeloos! Dus als u op zoek bent naar iets dat opvalt, kunt u kiezen voor siergrassen.

Vervolgens moet u uw grens opmeten. U kunt de omtrek van de tuin traceren met ruitjespapier. Markeer vervolgens het gazon, de aarde en de planten op het papier met een liniaal. Markeer onregelmatige vormen met stippellijnen. Let op de relatieve posities van de objecten in de rand en nabije objecten die het licht kunnen beïnvloeden. Dit zijn belangrijke factoren om rekening mee te houden bij het ontwerpen van een tuin. Het kan zelfs handig zijn om de grens in de schaal van de werkelijke tuinruimte te tekenen.

Als je eenmaal hebt besloten hoe groot je tuin zal zijn, teken je een lay-out die de ruimte optimaal benut en specifieke soorten planten en gras benadrukt. Metgezel planten verwijst naar het planten van planten die elkaar aanvullen. Er is een lijst met compatibele en incompatibele planten verkrijgbaar bij de National Sustainable Agriculture Information Service (NSAIS). Ook kunt u uw gewassen elk jaar afwisselen om het ontstaan ​​van ongewenste soorten te voorkomen.

Een geweldige manier om een ​​tuin met planten en gras te plannen, is door een piramide te maken. Deze structuur kan een amateurtuin er geweldig uit laten zien! Volg gewoon de onderstaande links voor meer informatie. Elke laag van de plantpiramide bevat artikelen. Lees ze om te begrijpen wat elke laag is en hoe u deze op uw tuin kunt toepassen. Zo weet je welke plant en gras je moet kiezen. Je bent op weg om een ​​prachtige tuin te ontwerpen!